Thursday, November 27, 2014

Halu :)

Assalamualaikum. Halu, ada orang ke?


Halu.... 




Petang tadi hantar mama ke airport, kapal terbang terbang takde pilot cause I'm so fly.


Eh eh.. terlebih sudah.. Mama nak pergi Colombo. Eh? Ke Sri Lanka? Eh sama je ke? HOHOHOH..












Di haplod dan di edit untuk menjaga privasi memasing. Ecewah, ayat tak buleh blah. Macam retis aje. Macam Captain Encik Mimpi fulaks.


Anyway, doakan Mama pergi and pulang dengan selamat yeh. :)

Thanks.




Oh, patutnya mama naik Sri Lanka Air(line) (tak tau ada ke tak line tu. Tetiba tukar MAS. 

Hmm..


Harap semua ok je kat sana :D Mama insya-Allah balik Isnin ni. 

Pergi trip dengan kawan untuk something. Something apa tu? Nantikaaaan.. eceh :D













Tadi dekat tv ada cerita kat tv3. Best tu memang best. Tapi malas la nak follow. Cerita dia tak cliche sangat kot. Sebab involve flashback masa sekolah dll.. Hah. Hmm. Tak macam cerita sekarang sangatlah. Kalau based on novel most of the plot yang aku ter alih or ada orang cerita mesti ada kahwin paksa or tangkap basah, then kahwin. Obstacle sebab ex tak boleh nak move on, mak tak kasi hubungan panjang, konflik dalaman, lepas tu selesai and happy ending. Oh, kalau boleh ada part pregnant, lepastu beranak pada waktu yang tak dijangka. Yes, bosan. Aku kalau tengok tv, aku cari spongebob. 

Thursday, November 20, 2014

Kerana luka habis tuala doraemon dikerjakan.



Ok.
Assalamualaikum.

Aku ada luka kat jari telunjuk kiri masa aku kecik. Sampai sekarang parut ada lagi.. Haha

Masa tu main dengan cousin kat kampung. Umur macam kurang 7 tahun lah... Bukan main masak-masak. Main potong daun. Amik parang dari mana ntah pastu potong. Bajet cool lah aku ni. Last-last pak! Kena jari telunjuk kiri. Nasib baik tak putus. -____-

Kuku terbahagi kepada dua bahagian. Bahagian kanan or kiri ( i think kanan kot) habis tak boleh diselamatkan. Kena buang. Pastu kuku kiri still attached dengan kulit.

Tak sakit sebab rasa takut kepada mama mengatasi segalanya. Darah banyak keluar. Pastu amik tuala doraemon aku pastu lap and balut luka. Masa nak balik KL balik kot mak aku pack barang. Dia nampak tuala tu banyak giler darah. She asked me kenapa berdarah.

JENG JENG JENG.

Dengan cool nya aku jawab "Gigi berdarah". Cool tapi terketar kot. My mom pun percaya... Dia tak nampak pun luka kat jari ni hah...

months or years after that I told her the truth. Syukur alhamdulillah tak kena marah. Hahaha...

Btw, sampai sekarang kuku jari telunjuk kiri terbahagi kepada dua walaupun still attached together. Hahaha.. Want to see it? Wait aaa..

Next post insya-Allah.

Cool kan main kat kampung. Tak macam budak sekarang, balik kampung tanya password wifi. Tak senonoh. (aku pun buat jugak) hahah


Updated :) nampak kan? Parut terbelah

Manusia Tembakul.

Before you read this, please bear in your mind, pos ini hanya untuk peringatan orang Islam atau mana-mana agama yang meghalang lelaki berpakaian seperti perempuan atau vice versa. If your religion memang meng-ok kan transgender ni, boleh berhenti baca sampai sini.

standard la tu syarat tulis kecik. Uhuk.



Ikan Belacak atau juga dikenali dengan nama Ikan Tembakul atau Ikan Belodok merupakan ahli subkeluarga Oxudercinae(Suku: Periophtalmini), dalam famili Gobiidae(Gobies). Ikan belacak merupakan ikan amfibia.....



Aaah, korang baca la sendiri kat wikipedia. Aku copy dari Wikipedia aje ni.

Buat apa nak cakap pasal Ikan Tembakul ni kalau aku sebenarnya nak cakap pasal orang. 


Orang Tembakul. Ok, aku kenal ikan ni daripada cerita lama, Batu Belah Batu Bertangkup. Aku malas nak baca wikipedia atau berdasarkan fakta ke apa ke. Yang kaitkan ikan ni dengan orang adalah, sifat dua alam (ini bukan fakta saintifik ke apa tapi cuma pandangan aku, aku malas nak baca wikipedia panjang-panjang)



Aku cakap pasal manusia dua alam.


Orang yang pada sesetengah keadaan berubah identiti. Macam ada alter ego. Tapi lebih tepat sekarang aku nak cakap pasal lelaki berpakaian perempuan.


Kalau korang tengok sekarang, daripada page troll yang terkenal sekarang, diorang pernah bahan satu golongan yang diorang sendiri gelarkan diri mereka Katakan Ya Kepada Ais (ok bukan nama sebenar. Aku malas nak taip betul-betul sebab aku malas)


Alkisahnya aku ni kira boleh tahan la jugak dalam hal-hal "mencari maklumat" ni. Ok ehem, bukan stalk ya sahabat, aku cuma curious.

Dan ke-curious-an aku tu perlahan-lahan rasa simpati dekat diorang bergroup ni.

Sebab, diorang ni golongan budak sekolah aje. Siapa tahu kalau sampai keluar sekolah pun macam ini, masih tak straight.


Aku tak tau la diorang ni straight ke, bengkok sikit ke. Tapi gaya baju diorang tu.... nauzubillah, aku harap mereka masih straight.


To be honest, as a dude, seriously, they are handsome. What makes them think wearing a woman's dress will make them more 'pretty'.


Sesehebat mana pun adik nak jadi pakai baju perempuan, atau lebih teruk nak jadi perempuan "tulen" ingatlah dik, kau orang Islam. Berdosa dik. Adik percaya alam roh tak dik, Akak nak cakap, macam mana kau ubah semua luar atau dalam kau, buat plastic surgery ke apa, bagi akak, your inner soul is a dude. A man, a leader.

Akak takut mula-mula cuba, suka, dan akhir sekali nak 'jadi' perempuan. Tak kisahlah sotong sikit ke lebih tapi perlu ke adik pakai baju perempuan.

It's just... I don't get it. Do you dress like this in front of your familes? In front of your teachers? 


Why not? Takut kena sebat? Takut kena libas. Lek dik, libas sini sakit sekejap. Kat sana kalau teruskan macam ni, akak tak tau la adik.


Ye ye akak bukannya confirm masuk syurga pun. Akak sendiri pun tak tahu pengakhiran akak macam mana. 


Sedangkan seorang pelacur pun boleh masuk syurga kan dik? Akak pun haraplah, our ibadah ni melayakkan diri kita masuk syurga. Walau hina macam mana pun.


Akak harap one day kita berjumpa dekat syurga eh adik. OK :)

Insya-Allah.


Adik mesti pernah dengarkan Allah melaknat lelaki berpakaian perempuan dan vice versa? Bayangkan, adik dah berubah jadi baik tapi satu dosa ni aje yang menghalang kaki adik yang mungkin hanya selangkah ke syurga.

Frust tak? Katakan tunggu dekat pintu syurga tapi tak boleh masuk?


Memang la solat. Tapi kadang-kadang dosa kecik yang berkumpul everytime we do after solat boleh tarik peluang ke syurga..


Semoga berubah dengan jayanya! Chaiyok :D


(takda gambar sebab malas nak letak entri bergambar sebab kalau suatu hari nanti diorang berubah, aku masih tak padam gambar diorang)


P/s: Akak, abang, adik atau mana-mana keluarga yang berkenaan, sila ke page troll tersebut. Mungkin ada famili anda. Mungkin FB profile anak/saudara/adik/kakak yang selama ini korang nampak hanyalah topeng menutup akaun Fb yang meng-post keaiban diorang sendiri.



P/s: Aku bukan Ustazah, apatah lagi ustadjah. Gelaran terlalu tinggi. Buat malu ustazah tulen aje.


Pesanan last sekali dik. Adik serius hensem dik. Boleh jadi model. Tapi model laki la. Ala. Adik pun lelaki kan? Takkan nak jadi model tudung pulak. Jadi maskulin sikit. Hensem dik. Lagi popular yang positif dari popular sebab kena caci. (Ehem, tapi takyah la kejar popular sangat)