Wednesday, March 29, 2017

Aku tak sombong eh, aku sombong.. eh tak tak. aku tak sombong. Hish. Aku pun tak taulah.....


hi nama saya sarah. sekarang saya nak mencecah 21 tahun. opinion ini tak valid sangat sekarang because i treat people equally now. just thought to repost this as dis shizz is funny. ni tulis masa tengah sekolah menengah kot. naluri rebel tinggi. ampun.




















Assalamualaikum.
Ok. Post ini sangat kasar. Tapi ini untuk lelaki yang TAK FAHAM aku.


Muka aku sombong. Garang pun ada. Maybe sebab aku jarang senyum. Aku takkan senyum for no reason. Sorrylah kalau aku tak balas senyuman korang. Itu antara, aku tak perasan, atau aku malas.



Tapi kadang-kadang aku tak senyum balik kat orang tu sebab aku dah cop dia sebagai annoying, kurang ajar, tak boleh dibawa runding atau lain-lain.



Satu lagi, kadang-kadang bila ada orang yang tak rapat dengan aku, especially lelaki, cuba nak buat aku gelak ke, senyum ke apa ke, aku akan buat muka ketat or senyum senget sebelah sekejap. Or worse aku akan buat muka and blah or jeling tajam and blah. First of all, kau bukannya rapat dengan aku. Aku pantang orang tak rapat dengan aku cuba untuk annoy aku. Maybe dia ingat tu sebagai joke. Tapi bagi aku tak. Bagi aku kurang ajar. Sangat kurang ajar. Aku kalau dah tak suka, memang takkan suka. Dah aku bagi sign aku tak selesa dengan kau, lagi mau tunjuk joke kau yang tak lawak tu? Lagilah aku menyampah heyy.



Please eh. Kalau aku dah start buat muka and stuff maknanya aku tak selesa dengan kau please back off dengan sendiri. And bagi aku, aku tak selesa, maknanya forever aku tak selesa. Haiyo. Susah betul nak bagi lelaki macam ni faham yang aku tak selesa!



Tak selesa. Sik selesa. Hish. :/


Kadang-kadang aku tertanya jugak, masa kat sekolah bukan ada belajar sivik and adab ke? Apasal lah boleh jadi kurang adab sangat?


Ada beza being sombong and tak selesa. Aku perempuan. Malangnya untuk kau, aku bukan macam kawan perempuan kau yang lain yang suka bertepuk tampar tak ingat hukum halal haram. Dan aku juga tak gedik macam kawan kau yang lain.
Tolong ye.


By the way, kadang-kadang aku sombong sebagai mekanisma untuk mengelakkan diri.
Bila memikirkan yang almost everyday kena hadapi orang macam ni, aku rasa macam nak pakai khemah je everywhere I go. Rasa macam nak jadi invicible. Itu sebabnya aku lagi suka duduk rumah. Berkurung dalam bilik. Buat hal sendiri. Plus, aku memang tak kisah kalau hanya ada aku. I mean macam..keseorangan. Aku tak kisah aku keseorangan.
Oh btw around girls, I am not that sombong. Lebih kepada malu actually. Nak tegur tapi malu. Hoho. So, sorrylah. :)
Btw aku dah mempunyai masalah ni since...tak ingatlah bila. Tapi lebih setahun maybe? Aku harap kau somehow jumpa blog ni dan tolong lah. Tolong berhenti buat aku rasa tak selesa.
Post a Comment