Thursday, January 19, 2017

Eye Contact.

Assalamualaikum :)

Eye contact? Do you make eye contact when you speak?

eceh ayat macam nak buat presentation. jap eh.
😀Komik from:

Sebenarnyakan, nak cakap benda ni dah lama dah. Tapi tak rasa macam perlu because my blog is so smol* (small) and tetiba nampak abam post ni, lantak ah, nak cakap jugaaak 

Aku spesis socially awkward jugak. Tapikan aku buat eye contact. hehe.

so dari pandangan aku, seorang yang selalu pandang mata orang bila bercakap, let me list certain things that you should know.

  1. Sebab when I look into your eyes and you look into mine, it gives me the sense of security. I know what you're looking.
  2. When you don't look into my eyes, it makes me feel insecure. let me tell you this, I have like banyak of pimples, when you don't look at my eyes, it makes me feel, "eh dia ni tengok jerawat aku ke?".
  3. Jangan ingat saya tak perasan mata awak lari pergi hidung saya, pipi saya. Perasan wak, perasan,
  4. "Macam mana kalau cakap dengan orang hot? Orang cantik? Nervous iolls" Eh, you think only you got crush/have to talk to hot people? No, we too need to have this conversation. Pi lantak lah. Pandang je mata. aku pernah short conversation, tanya benda bodoh je, merah pipi iols sebab heissohensemlikedaaamnson. Habis conversation tu, kawan pun cakap pipi aku merah. Kau bayangkan dekat library, lighting lawa, lagilah obvious pipi ku. Siap rasa panas-panas gitu pipiku.
  5. Berdasarkan contoh 4, ketahuilah, when you have trained to look into people's eyes, you can cover your "omg i like this human" blush. Percayalaaah~
  6. I like to control stuff. When I look into your eyes, I feel like I can control my eyes to you. you also should know how to do it. Jangan buat iols gelabah. you tengok hidung I kenapa? Tengok kaki I kenapa. please don't. I insecure and a control freak.
  7. Macam mana nak buat? Start small. tengok antara kening orang tu. or batang hidung. jangan juling pulak. hei! HEI! Jangan dongak over pulak!! 
  8. Jangan ingat orang seperti saya tak nervous. My hands can shake too. Peluh pun kekadang keluar kalau takut sangat. 



Sooooooooooooooooooooooooooooo tu je kot. :)

Friday, January 6, 2017

2018

Next year, I will tell you everything.