Sunday, January 24, 2016

depressed.

aku malas nak depressed. dengan itu, biar aku tulis sesuatu sekurang-kurangya aku stop and stare dan tengok muhasabah.

tak. ini bukan aku tengah brag. pls sesapa baca nampak macam brag, boleh tutup je.
  • kau pernah pergi indonesia. kau dah nampak orang sana lagi susah.
  • kau dah pernah buat umrah. sementara masih ramai yang hanya mampu merenung gambar kaabah.
  • kau ada kucing banyak gila. bayangkan satu hari kau takde, siapa nak bagi mkan kat diorang. family kau mungkin boleh. tapi mungkin diaorang akan tertanya-tanya kehilangan kau.
  • mak kau.
  • kakak kau.
  • abang kau.
  • kucing kau.
  • kawan kau.
  • semua orang akan tertanya mana kau.
  • mungkin kau yang akan tolong orang lain dalam kesusahan suatu hari nanti. kalau kau takde, kau tak boleh nak realisasikan hal itu.
  • sayang sikit wrist kau. kalau anak kau nampak atau orang lain nampak, nanti dia ingat itu trend.
  • sayang sikit diri kau. tuhan cipta banyak benda cantik. kau pun cantik. walaupun bukan dari segi harafiah, kau pasti cantik dalam hal lain.


dengan ini, aku nak cakap, dont stop dont give up.
kau dah pernah buang depressed kau.
jangan kasi dia mai lagi.
Stay sane.
aku sayang kau.
:*
Post a Comment