Thursday, November 20, 2014

Kerana luka habis tuala doraemon dikerjakan.



Ok.
Assalamualaikum.

Aku ada luka kat jari telunjuk kiri masa aku kecik. Sampai sekarang parut ada lagi.. Haha

Masa tu main dengan cousin kat kampung. Umur macam kurang 7 tahun lah... Bukan main masak-masak. Main potong daun. Amik parang dari mana ntah pastu potong. Bajet cool lah aku ni. Last-last pak! Kena jari telunjuk kiri. Nasib baik tak putus. -____-

Kuku terbahagi kepada dua bahagian. Bahagian kanan or kiri ( i think kanan kot) habis tak boleh diselamatkan. Kena buang. Pastu kuku kiri still attached dengan kulit.

Tak sakit sebab rasa takut kepada mama mengatasi segalanya. Darah banyak keluar. Pastu amik tuala doraemon aku pastu lap and balut luka. Masa nak balik KL balik kot mak aku pack barang. Dia nampak tuala tu banyak giler darah. She asked me kenapa berdarah.

JENG JENG JENG.

Dengan cool nya aku jawab "Gigi berdarah". Cool tapi terketar kot. My mom pun percaya... Dia tak nampak pun luka kat jari ni hah...

months or years after that I told her the truth. Syukur alhamdulillah tak kena marah. Hahaha...

Btw, sampai sekarang kuku jari telunjuk kiri terbahagi kepada dua walaupun still attached together. Hahaha.. Want to see it? Wait aaa..

Next post insya-Allah.

Cool kan main kat kampung. Tak macam budak sekarang, balik kampung tanya password wifi. Tak senonoh. (aku pun buat jugak) hahah


Updated :) nampak kan? Parut terbelah
Post a Comment