Saturday, December 14, 2013

Pft lah budaks nowadays.

ok.
assalamualaikum.
You guys ada twitter? I'm pretty sure u gais pernah ada terbaca tweets from Fakta Anak Sulong, Fakta Anak Bongsu, Fakta Anak Kedua etc.
Aku rasa akaun/tweet pasal fakta tersebut macam syok sndiri.
Apadehal kau tweet untuk puji diri?
Apadehal orang lain pulak sibuk nak RT (yang mana aku rasa mereka pun nak puji diri) ?
tak malu ka yenadeyy?
tanggechi tambii... birinti la buat kirija seperti ini. syok sendiri tau?
Fakta yang dicipta sendiri berdasarkan perangai sendiri(kononnya).
Tak malu cipta fakta sendiri sebab nak puji diri? Tak malu ka?
Pastu yang RT pula
macam nak tunjuk
"eh betul lah tweet ni. Aku anak sulung, memang aku penyabar bila dengan orang lain, memang aku bertoleransi. So aku retweet lah biar orang tau aku ni penyabar dan bertoleransi orangnya"
Aku pun macam tu jugak. So senang cerita, aku tgh kutuk diri aku.
btw aku rasa akaun fakta-fakta tersebut macam meraih followers and RT. -_-
shem on yeh.
oh btw about the other post yg kononnya ada Part 2 or 3 yang sebelum ni aku buat, aku malas nak sambung sebenarnya. Laptop satu lagi rosak. Aku save banyak material untuk buat post tu complete. Tapi apakan daya en en? (rock oo style)
ba da wei.
u gais ada watch itu masterchef all stars malaysia ka?



*kecantikan, kehenseman itu subjektif.
--Orang boleh kata Aaron Aziz hensem, bagi aku tak, Along lagi hensem.. kui kui kui..
--Orang boleh kata Siti Nurhaliza tu cantik tapi bagi aku dia memang cantik tapi aku prefer Ummi Nazeera lagi sebenarnya.
oh oh earlier today I got phone calls from Brickfields.
Pasal A level.
first phone call ok takde mende sebab perempuan and she can speak manglish. Tetiba dapat call lagi dari Brickfields but this time laki yang tanya. Aku dah lah gelabah aku hello terus keluar suara garau, abis BI aku berterabur dngan manglish. Haha. Pastu dia "Huh". Aku buat conclusion dia tak reti BM. dem. Pastu aku terjawab dalam broken english aku cakap yang aku dah dpat phone call from brickfields dah. Dem lagi sekali. Lepas je aku tutup phone tu aku terfikir "amenda aku cakap tadi? apasal aku jawab cenggitu bukan aku patut jawab cenggini ke?". Aiyo cik Sarah. i need to read more english novels.

Monday, December 2, 2013

Semangat itu sungguh fragile. ecewah.

ok. Assalamualaikum. :*

IIH GEDIKS.


Peristiwa 1.


Aku punya sekolah buat lah bengkel menjawab sejarah. Belum apa-apa the peng-amenda-namayna-oh-yeah-cikgu. The teacher dah cakap,

"Yea, saya tau, Sejarah ni bosan, mengantuk...."

Aku kat situ macam ternganga jap. Aku suka subjek Sejarah. ye aku tahu. sangat rare. aku bukan ternganga sebab aku suka Sejarah. Tapi sebab belum apa-apa cikgu tu dah condemn subjek sejarah tu dekat student. Macam suruh the students to hate Sejarah. 

Teacher, kalau nak buat someone tu inspired belajar sejarah, kena buat dia suka sejarah. bukan condemn sejarah. luls. aku rasa macam....... I NEED TO GET OUT OF HEYAAAH!!



Peristiwa 2

"Awak jangan menyesal nanti.. blalalalallaal"

hey sayang, belum apa-apa dah kata jangan menyesal. Dahlah tak pernah nak build up semangat orang. tau nak runtuhkan sahaja. Cubalah cakap "saya tahu awak boleh buat" ke apa ke. ni, puji pun tak pernah, hobinya condemn orang. haiyo. kalau satu hari orang yang awak doakan kecundang tu nanti betul-betul kecundang, ingat tu bukan salah dia 100%.

Awak pun ada saham salah. TAHU TAK SEMNGAT, SPIRIT, SOUL seseorang tu sungguh fragile?


Peristiwa 3

(cewah. macam kes jenayah je tulis. Huauahuah)


"Saya tau awak boleh buat, awak ni saya tengok bukan tak pandai, cuma malas sikit je"

"Ala, dulu saya pun macam kamu jugak, tapi in the end ok je. Tawakkal je lah"

Korang tahu tak kata-kata macam ni mampu buat seseorang tu menangis. SERIUS WA CAKAP LUH.buat-buat je tough tapi dalam hati berbunga-bunga sebab ada orang puji. Bila orang puji, sekaligus semangat meningkat, confidence pun meningkat. Nak buat kerja pun tersengih macam kerang busuk wangi.

Haaa, cenggitu yang kita nak. Bukan condemn.

seriously aku rasa orang yang suka condemn orang ni macam ada awan hitam selalu follow kat kepala diorang.



Please, tak semua mampu untuk menjadi perfect in everything, to excel in everything. Mana tahu tuhan jadikan sesuatu kegagalan dekat dia untuk dia berjaya suatu hari nanti.. (cewah ayat aku macam dah hidup 100 tahun. haha takpe, panduan untuk diri sendiri and maybe parents) 


Gagal adalah perkataan taboo.

aku sendiri takut dengan perkataan tu.
apa orang cakap nanti? apa parent aku cakap nanti? family aku?


Mungkin dapat cacian, pandangan sleck etc.


SEEEE BANYAK ORANG TAKUT GAGAL SEBAB TAKUT APA ORANG CAKAP.


HUH.



Oleh itu mai angkat tangan kita doa 

"Ya, Allah ya Tuhanku, berikan aku kejayaan, bkn untuk membongkakkan, tetapi untuk kebaikan semua. Jahkanlah kegagalan ya Allah"

Amin.


ceeh, tulis panjang-panjang bukan sebab apa pun, nak minta korang doakan aku dapat keputusan yang awesome dalam spm. heh heh heh.. *sengih*


HEHE, aku pun doakan korang dapat ke-awesome-an dalam hidup korang, tak kira lah result spm ke, dinner malam esok ke, result apa-apa pun ke apa ke :D




gambar grad dekat sekolah. pengetua ingat nak buat kat taylor's ke apa ntah. tapi entah cane, tak jadi pulak. hahaha. lantokle, dah buat kat sekolah senang sikit transportation, senang parents nak mai. aku yang mana? entah.
haha. pakai robe tu pun tak reti. BHAHAHA rilek, kat gambar official elok je sebab dah bela ;)

so yeah.



famous last words?


Tak nak fail.



_________________
2017 update.
you're almost 21 Sarah.
I'm proud of you.
Your spm result sucks actually.
but that's cool.
no one can control you now.
you're doing something that you like. 
FIGHTING!




Tak cool bruh. Annoying sehh part 1

HAHA

RINDU SAMA SAYA TAK?


Haha..

haha. bajet kau sarah. bajet. hape-hape jelah. 


Ok. aku sebenarnya nak cerita pasal 

  • Twitter karat-ian
  • Twitter/facebook "husband and wives"
  • Kanak-kanak ribena baru belajar menggunakan HuRUf beSAR di FaceBoOk
  • Apa lagi lhaa sayaaa mawuuu ceritaa? Oh yew. Budak "ahaaa"
  • other stuffs

OK KIDDO MIERDO WIERDO. :D

mari mulai.

Twitter Karat-ian.

aku seriously bengang, annoyed dengan post jiwang karat macam ni;




Ok mungkin dimaafkan lah kalau sekali sekala post jiwang. But....... KALAU SEMUA POST HANG JIWANG, GELI DOWH. Kalau sorang-sorang post sudahlah. Ni sampai ada akaun post jiwang macam kat bawah ni......




"Oh, apa dia tweet sama dengan jiwa aku. Aku kena retweet"

 FISH@#$%^&*. TAU TAK?



 kalau dah semua orang fikir benda yang sama, semua orang pun nak tweet.  haduh. kalau retweet satu dua ok lah, fahamlah jugak dia tengah sedih sepi bagai. Ok. Fikirlah macam ni. 4 orang rasa jiwa dia serasi dengan tweet tu, so they retweet lah. Ok. Aku faham. Fine.

Tapi....  kalau dah retweet semua benda sama, pastu bukan satu yang di-retweetnya. Tapi 5,6,7,8, tweet yang konon kena di jiwa. Konon the tweets describe her feelingslah kononnya. Haduh.


Kalau perempuan retweet, aku rasa hmmm, pape jelah.
Kalau lelaki pun turut sama retweet benda jiwang, serious, aku rasa macam bangang and hilang macho kau bro.

tweet jiwang english are not exeptional. cuma aku tak jumpa. kalau ada pun aku rasa sikit je.


oh. tidak dilupakan attention seeker, penyangak retweet and favourite atau like di fb.

Kenapa aku cakap penyangak?

sebenarnya sebab, 

"Like this photo. Or ignore because shaytan is controlling you"

"Like this photo, or ignore because you hate your mom"

"Like this photo if you love ...


Bla bla bla bla bla bla  bla bla bla bla



serius lee?

kalau aku tak like, aku benci mak aku lah?
Kalau aku tak like, aku suka kawan dengan setan lah?
Kalau aku tak like, aku bukan Islam lah?


Ok. cenggitu rupannya. Kita perlu like untuk tunjuk kita ni agama apa. tak perlu ikut benda lain. just click like.


eh wait seminit. kau tak like pun status kau tu. kau ignore je? Haha. kau pun kawan ngan setan ke heh?


astaghfirullah. 

bunguk 
betul
sekor
sekor.
nak
penampor?

Husbands and wives (tangan ke bahu, mulut herot ke kiri.)


chop. lari topik sat naa... Masa aku form 3, aku ada lah tusyen, pastu this guy, from my tuition centre (my classmates) add lah kat fb. Fine. approve. Tegur menegur? ahaha. sorry not me. Pastu selang berapa bulan ke minggu ke hape ntah, aku dapat notification dari dia. dia dah masukkan aku kat satu group ni kat fb. aku pun macam nak tau lah. aku klik ke notification tu, pastu korang nak tau group apa? Group cari pakwe makwe. Bangang siot. Kau hengat aku takde bf aku sangap bf lah? OOH PELIS. I can live without a boyfriend.  pastu aku scroll kat bawah tu, pergh budak dalam group tu serius sangap 'pasangan hidup'. aku pun apa lagi, aku remove diri aku dari group tu, aku block terus that guy. senang cerita. kurang hajar kau ingat aku murah liddat.



sambung part 2. maleh kais nak tulih

______________________________update 2017

Hi sekarang saya nak 21 tahun. I find this post funny. so im reposting. HAHAHAHA